torsdag 15 maj 2008

Fluff

Fluff är otroligt lätt att göra och det är bara så gott. Kort och gott så tar man sitt favoritgodis och smälter ned det i grädde. Ställ kallt och vispa sedan upp det. Godiset man kan använda är choklad, t.ex. After Eight, Riesen, Mars, Japp, Polly, Co-Co. Det kanske går att använda andra godisar också t.ex Ferrari, Zoo, Djungelvrål (mmm, det måste jag bara prova) men jag har inte provat och vågar därför inte uttala mig om hur resultatet blir.

En sats på 3 dl tycker jag blir för lite för att ha på två lager men för mycket för ett lager. Använder man 5 dl grädde blir det lagomt för två lager fyllning. Det beror dock lite på vilken typ av godis man använder. Vissa godis/gräddblandningar blir segare än andra och där behöver man definitivt 5 dl för två lager. Vissa blir ganska lösa och där kan det räcka med 3 dl till två lager.

Ingredienser

200-300 g chokladgodis
3 dl Vispgrädde

Instruktioner

Värm upp grädden.
Dela ev chokladen i bitar och smält den med grädden.
Det får inte koka för då finns risken att det skär sig.
Ställ i kylen, gärna över natten då den måste vara riktigt kall för nästa steg.
När blandningen är kall så vispa upp blandningen till den är fluffig och riktig härlig.
Klart!

Inga kommentarer: