onsdag 14 maj 2008

Chocolate Cupcake



Chocolate Cupcake som tårtbotten, tillsammans med After Eight fluff & spritsade kanter av Chocolate Fudge Frosting


Det här receptet är bara så bra, för att inte tala om gott. Jag gillar normalt inte sockerkakeaktiga kakor men jag gör lätt ett undantag för det här receptet. Jag brukar använda det här när jag gör tårtbottnar. Det blir jättebra konsistens på dem, lätt att dela och en sats är lagom i en form med 20 cm i diameter. Då får man ut 4, inte alltför tjocka lager. Självklart blir det goda Cupcakes också.



Ingredients


1 1/3 cups all-purpose flour
1/4 teaspoon baking soda
2 teaspoons baking powder
3/4 cup unsweetened cocoa powder
1/8 teaspoon salt
3 tablespoons butter, softened
1 1/2 cups white sugar
2 eggs
3/4 teaspoon vanilla extract
1 cup milk


Directions


1 Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Line a muffin pan with paper or foil liners. Sift together the flour, baking powder, baking soda, cocoa and salt. Set aside.


2 In a large bowl, cream together the butter and sugar until light and fluffy. Add the eggs one at a time, beating well with each addition, then stir in the vanilla. Add the flour mixture alternately with the milk; beat well. Fill the muffin cups 3/4 full.


3 Bake for 15 to 17 minutes in the preheated oven, or until a toothpick inserted into the cake comes out clean. Frost with your favorite frosting when cool.

Inga kommentarer: