måndag 19 maj 2008

Caramel Frosting

Caramel Frosting

Det här receptet kan vara helt underbart lent och härligt i munnen. Men är man inte vaksam kan det lika gärna bli som sandkorn som skrapar mot din gom.

Det viktiga här är att aldrig, ALDRIG skrapa ned det som far upp på kanterna i kastrullen när du kokar ingredienserna. Sockret som far upp på kanterna kristalliseras och skrapar du ned det i hela blandningen så blir allt grynigt och det går aldrig att reparera. Så, motstå urkraften att skrapa kastrullens kanter. Låt det bara få koka i fred utan dina klåfingriga händers medverkan, då kommer du nog lyckas med den här frostingen.


Ingredients

455 g light brown sugar
235 ml heavy whipping cream
2 g baking soda
115 g butter
30 g chopped pecans (optional)
Directions

1. In a medium, heavy saucepan, bring the sugar and cream to a rolling boil. Boil one minute. Add soda, and boil one more minute. Remove from heat. Add butter, but do not stir yet. Let the mixture cool.
2. Beat well. Stir in pecans if desired.

Inga kommentarer: