tisdag 4 augusti 2009

Kokosmousse

Den här fyllningen är väldigt simpel att göra och blir bara godare om man gör den dagen innan. Tänk på att inte ta en lätt crème fraîche utan ta den fetaste du kan komma över, den blir lättare att vispa då. Jajjemen, man kan vispa crème fraîche så den tjocknar.

Ingredienser:

2 dl crème fraîche (fetaste varianten som sagt)
2 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 dl grädde

Instruktioner:

  1. Vispa crème fraîchen och sockret med elvisp till crème fraîchen har blivit tjock. Det kommer att ta ett tag och innan den blir tjock så blir den väldigt rinnig. Det gäller alltså att inte tappa tålamodet.
  2. Rör ned kokosflingorna och ställ sedan bunken (inplastad eller med lock) i kylen över natten. Det går även att göra alla moment samtidigt men kokossmaken framhävs verkligen om det får stå över natten så att kokosen blir mjuk.
  3. Dagen efter: Vispa grädden relativt hårt och rör sedan ned den i kokosblandningen.
  4. Klart!

Inga kommentarer: